loading icon

BLOG

Blog Apoteke.me objavljuje stručne tekstove: Klasičnih/ farmaceutskih apoteka; Prirodnih/ biljnih apoteka i Drogerija na teritoriji Crne Gore. Pored stručnih tekstova, koji čine jednu od dvije glavne sekcije bloga, u drugoj sekciji nudi sve servisne informacije i obavještenja u vezi sa radom i funkcionisanjem apoteka i drogerija, razne novitete i ostale opšte informacije.


baner image

Zašto su simptomima prehlade i gripa potonule sve ladje?

01/02/2019

Zima je. Svuda oko nas su kijanje, kašalj, začepljeni nosevi koji cure, grebanje ili bolovi u grlu i povišena temperatura...

Iscrpljujućim i dosadnim simptomima prehlade i gripa dodajte svakodnevno sivilo, mrak i niske temperature i nije ni čudo što je i naše raspoloženje otišlo u minus!!

Medjutim, nije sve tako sivo... Za popravak raspoloženja i borbu protiv sivila preporučujemo nošenje šarenog džempera koji je isplela Vaša baka, a za potpuni oporavak od prehlade i gripa preporučujemo da ipak zaboravite na bakine narodne lijekove. Čarape sa krompirom i sirćetom i domaći preparati sa puno bijelog luka neće tako brzo otjerati simptome ali će vrlo efikasno otjerati sve ljude iz Vaše okoline...

Za efikasnu borbu protiv prehlade i gripa postoji rješenje koje će Vam popraviti i zdravlje i raspoloženje.

 

Rhinostop®, u obliku tableta i sirupa, je pažljivo dizajnirani višekomponentni lijek, prvenstveno s ciljem brzog i efikasnog poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta i što bržeg povratka normalnom funkcionisanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Rhinostop® smanjuje osjećaj pritiska i bola u nosu i sinusima, te otčepljuje nos, otklanja simptome poput pojačane sekrecije iz nosa, šmrkanje, kijanje, nadražaj na kašalj, crvenilo i suzenje iz očiju. Rhinostop® takodje snižava povišenu tjelesnu temperaturu, smanjuje bol u glavi, mišićima i kostima, grlobolju ili osjećaj nelagode, grebanja i žarenja u grlu.

Rhinostop® je dostupan u svim apotekama bez ljekarskog recepta u obliku sirupa za djecu stariju od 6 godina i tableta za odrasle. Prijatna aroma maline olakšava primjenu Rhinostop® sirupa kod djece.

RHINOSTOP® znači doslovno STOP svim simptomima prehlade i gripa!

 

 

 

Izvor: Bosnalijek.ba