Detoksikacija organizma

04. January, 2019  •  Apoteke Maxima
detoksikacija-organizma_1686843178

Detoksikacija organizma je bitna za očuvanje zdravlja.

Savremeni način života koji karakteriše stalni stres, nedovoljna fizička aktivnost i loša i neredovna ishrana dovode do taloženja toksina u tijelu. Takodje, otrovne hemikalije, metali, zagadjivači, pesticidi i svi drugi negativni faktori iz spoljašnje sredine dospijevaju indirektno u naš organizam, narušavajući ravnotežu.

Iako mnoge od njih ne možemo da izbjegnemo, njihov uticaj je moguće ublažiti. Zdravim načinom života ljudsko tijelo koristi svoje detoksikacione kapacitete, te se sam proces efikasno odvija. Medjutim, u lošim uslovima, potrebna je mala pomoć u vidu napitaka, odredjenih namirnica i preparata kako bi se izvršila detoksikacija organizma.

Imajte u vidu da je organizam složena mašina i da je potrebno oko godinu dana kako bi se stare ćelije regenerisale novim. Samim tim toliko vremena je potrebno i da se eliminišu svi otrovi u tkivima. Odnosno, da se obavi cjelokupna detoksikacija organizma. Ipak, u pojedinim slučajevima može se sprovoditi i instant detoksikacija organizma koja traje znatno kraće.

Znaci da je potrebna detoksikacija organizma

Stalni umor, glavobolje i loša koncetracija ponekad nisu simptomi bolesti, već vam tijelo upućuje da je potrebna detoksikacija. Pored njih mogu se javiti i loš zadah, neugodan miris tijela, depresija, nadutost u stomaku, kao i loša probava i masne naslage na stomaku.

Ukoliko imate neki od navedih simptoma, vreme je da pažnju posvetite svom tijelu i očistite ga. Već nakon nekoliko dana primjetićete rezultate – blistava koža lica, oči svetlije i svježe, a kosa sjajnija, i što je najbitnije, imaćete mnogo više energije.

Apoteke Maxima u Podgorici i Tivtu vam daju savjete kako da izvršite detoksikaciju organizma.

Detoksikacija organizma pomoću hrane

Svi znamo da pravilna hrana utiče pozitivno na zdravlje. Zato je promjena ishrane prvi korak za detoksikaciju organizma.

Zeleno povrće kao što su spanać, kelj, blitva, brokoli, zelene alge čisti tijelo od smoga, herbicida, teških metala, sredstava za čišćenje i drugih hemijskih otrova iz okoline. U dobre prečišćivače spadaju i šargarepa, grejpfrut, cikorija, soja, artičoka, cvekla, paprika, kurkuma, origano. Kombinacija ovih namirnica pomaže jetri da se oslobodi svih toksina.

U svoj jelovnik obavezno uvrstite lako svarljive sjemenke. Tu spadaju sjeme lana, bundeve, konoplje, susama, suncokreta, kao i badem i orah. Za pripremu hrane treba koristiti zdrava omega 3-ulja (maslinovo, avokadovo, ulje konoplje i ulje od sjemena lana). Ona apsorbuju toksine iz crijeva, pa je brža i njihova eliminacija.

Stručnjaci naglašavaju da dan treba početi voćem ili svježim iscijedjenim sokom od pomorandže i limuna, dok je pred svaki obrok preporučljivo pojesti salatu. Na taj način ćete podstaći metabolizam.

Detoksikacija organizma čajem

Kada se sprovodi detoksikacija organizma veoma je važno unositi dosta tečnosti. Pored vode djelotvoran je i zeleni čaj. Zapravo, njegov efekat je poznat od davnina pa se koristi hiljadama godina.

Ne samo da čisti organizam kao tečnost, već je zeleni čaj glavni antioksidanas. Sadrži katehin, za koji je poznato da povećava funkciju jetre.

Njegovi aktivni sastojci stimulišu rad bubrega i sistema za varenje, te ubrzavaju metabolizam, razmjenu materija kao i izbacivanje suvišne vode i toksina iz organizma.

Detoksikacija organizma pomoću preparata

Pojedini preparati na biljnoj bazi su značajni za detoksikaciju organizma.

Pored Guam Britannia Dren kesica koje su nezamjenljive kada je drenaža kože u pitanju, veliki efekat imaju i Medex detox kapsule. Čuvene detoks kapsule sa senfom, brezom i pernatim ekstraktima utiču na otklanjanje toksina iz tijela i uspostavljenje normalnog funkcionisanja digestivnog trakta i bubrega. Ne sadrže gluten, laktozu ni supstance životinjskog porekla, pa ih mogu koristiti kako osjetljive osobe, tako i vegani i vegetarijanci.

U značajne dijetetske suplemente spada i Depuratum sirup. Čak 12 biljaka učestvuje u pospješivanju detoksikacije. Zahvaljujući ovakvoj formuli sirup ima višestruko djejstvo. Regeneriše jetru, bubrege i digestivni sistem, poboljšava varenje i otklanja osjećaj nadutosti. Pozitivno utiče i na kosu i kožu, dok čitavom tijelu daje energiju potrebnu za svakodnevne poslove.

Navedene proizvode za detoksikaciju organizma možete pronaći u apotekama Maxima. Ukoliko ste sprečeni lično da dodjete, kupovinu možete obaviti i preko sajta apotekemaxima.me.

 

Izvor: Apotekemaxima.me