Njega kože u hladnim danima – Pružite koži adekvatnu zaštitu

07. December, 2018  •  Apoteke Maxima
njega-koze-u-hladnim-danima-pruzite-kozi-adekvatnu-zastitu_1967584046

Njega kože u hladnim danima zahtijeva posebnu pažnju.

Htjeli mi to ili ne – stižu niske temperature, kiša i hladni vjetar koji ledi kosti. Ova promjena godišnjih doba ostavlja trag na tijelu. Naročito ako se ima u vidu da je koža, osim vjetra i mraza, na udaru i suvog vazduha iz zagrijanih prostorija kao i duvanskog dima u kafićima.

Usled dejstva negativnih faktora nije rijedak slučaj da, do tada, blistava koža lica počinje da zateže, pecka, svrbi i crveni. Upravo je zbog toga njega kože u hladnim danima mnogo teža nego njega tijela poslije sunčanja.

Da biste preduhitrile nuspojave i, ujedno, sačuvale ljepotu i zdravlje svoje kože, apoteke Maxima vam skreću pažnju kako da se pripremite za hladne dane.

Njega kože u hladnim danima počinje hidratacijom

Grijanje tokom hladnih dana isušuje kožu i ubrzava stvaranje bora, pa je dobra hidratatna krema prvi korak u njezi. Ona mora da bude prilagodjena kako vašem tipu kože, tako i godinama starosti. Jedino na taj način izgledaćete svježe, zdravo i odmorno.

Kremu za hidrataciju trebate da koristite bar dva puta u toku dana, a preporučljivo je da ona sadrži hijaluronsku kisjelinu, vitamin C i E.

Najbolju hidrataciju u hladnim danima pruža Babor kozmetika. Više od 60 godina čuvena njemačka kozmetička kuća je pionir u njezi kože. Polazeći od formule sa aktivnim sastojcima, uz znanje vrhunskih stručnjaka i najsavremeniju tehnologiju, stvoreni su proizvodi koji pružaju maksimalne rezultate.

Medju najkvalitetnijim kremama naći ćete upravo onu koja vama odgovara. Za masnu kožu to je Babor Perfect Combination Daily Mattifying Cream. Vita balance lipid intense cream je namenjena za suvu kožu. Dok za kožu sa borama možete koristi Babor collagen booster cream.

Osim dnevne, za umirivanje kože i ublažavanja isušenosti u hladnim mjesecima obavezna je i odgovarajuća noćna krema. Naravno, Babor se potrudio da stvori sve što je vašem licu potrebno dok spavate.

Njega kože u hladnim danima – posvjetite pažnju usnama i rukama

Tokom ljeta često zaboravljamo da je i našim rukama potrebna pažnja. Medjutim, kad dodje jesen one su veoma osjetljive, pa njega kože u hladnim danima podrazumeva korišćenje proizvoda za održavanje meke kože ruku.

Stručnjaci naglašavaju da ne trebate da čekate da vam ruke postanu suve, da biste ih namazali. Već to činite 5-6 puta dnevno, a naročito poslije pranja.

Pored svima dobro poznatih Neutrogena krema, apoteke Maxima u svojoj ponudi imaju i Guam Le Corail kremu za ruke i nokte. Ovaj preparat izuzetnog kvaliteta je naročito pogodan za zimske dane, jer ublažava iritaciju, crvenilo i napuklu kožu.

Usne su zaštitni znak žena, te njega kože u hladnim danima obuhvata i upotrebu melema sa zaštitnim faktorom. Ili, pak, specijalnih krema za njegu na niskim temperaturama. Na taj način imaćete uvijek zavodljive usne sa perfektno nanetim karminom.

Nega kože u hladnim danima – nemojte da dozvolite pojavu pomorandžine kože

Hladni dani mnogima su izgovor za smanjenu fizičku aktivnost. Ako se ovome dodaju i jača hrana i previše sjedenja na poslu i kući, pojavu celulita nećete moći da izbjegnete.

Borbu protiv glavnog neprijatelja svih žena treba voditi tokom čitave godine, a da biste ljeto dočekale spremne u tome vam može pomoći najbolji anticelulit program u apotekama Maxima.

Medju brojnim proizvodima posebno se izdvaja Collistar krio gel protiv celulita. Kao što i sam naziv kaže djeluje na principu krioterapije. Odnosno, pruža efekat hladjenja podstičući djelovanje aktivnih sastojaka, dok čista esencijalna ulja imaju aromaterapijski efekat. Zelena kafa topi masne naslage i spriječava zadržavanja vode, te za kratko vrijeme koža postaje glatka i zategnuta.

Lagana tekstura ovog proizvoda obezbjedjuje brzo upijanje, bez ostavljanja tragova na garderobi.

Apoteke Maxima u Podgorici i Tivtu  imaju širok asortiman raznovrsnih proizvoda za njegu. Naši stručni farmaceuti su tu da vam pomognu pri izboru najboljih za vaš tip kože.

 

Izvor: Apotekemaxima.me